סינגפור בחמישה ימים – מסע בין גנים עתידניים, שכונות צבעוניות, אוכל רחוב ואי טרופי
סינגפור היא מסוג הערים שמצליחות להפתיע כבר בשעות הראשונות. מצד אחד היא נראית כמעט עתידנית: גורדי שחקים נוצצים, גנים מלאכותיים עצומים, רכבות מטרו יעילות ומפרץ שמואר בלילה כמו תפאורה מסרט. מצד שני, מספיק להתרחק כמה תחנות מהמרכז כדי למצוא מקדשים אפופי קטורת, בתי מסחר צבעוניים, שווקים עמוסים וריחות של תבלינים, קפה, קוקוס וסאטה על הגריל. חמישה ימים מאפשרים לגלות את הניגודים האלה בקצב נעים – בלי להפוך את החופשה למרוץ בין אטרקציות.
יום 1 – נחיתה, מרינה ביי וגנים שמוארים בלילה
אחרי הנחיתה וההתארגנות במלון, כדאי להתחיל במקום שמציג את סינגפור בצורה המרשימה ביותר: Marina Bay. אין צורך לבנות ליום הראשון תוכנית עמוסה. הליכה רגועה לאורך המים מספיקה כדי לקבל תחושה ראשונית של העיר.
התחילו באזור Helix Bridge, גשר הולכי הרגל בעל המבנה הספירלי המזכיר מולקולת DNA. מכאן נפתחת תצפית נהדרת אל קו הרקיע, מוזיאון ArtScience והמבנה המפורסם של Marina Bay Sands. מי שרוצה לפתוח את הטיול בתצפית גבוהה יכול לעלות ל־SkyPark Observation Deck ולראות כיצד העיר, הנמל והים מתחברים לנוף אחד עצום.
לקראת אחר הצהריים המשיכו אל Gardens by the Bay. לפני החשיכה כדאי להסתובב גם בחלקים הפחות מפורסמים של הגנים: Dragonfly Lake, האגמים, שבילי הצמחייה והאזורים הפתוחים מספקים הפסקה נעימה מהאדריכלות העירונית.
אבל הרגע המרשים באמת מגיע אחרי השקיעה. Supertree Grove משנה לחלוטין את אופיו כאשר "העצים" הענקיים מתחילים לזהור. אפשר לעלות ל־OCBC Skyway ולצעוד בגובה בין המבנים, כשמצד אחד נשקפים הגנים ומצד שני גורדי השחקים של מרכז סינגפור.
אם לוח הזמנים מאפשר, כדאי לשלב בערב גם את מופע Garden Rhapsody ואת Spectra שעל קו המים של Marina Bay Sands. זמני המופעים עשויים להשתנות, ולכן מומלץ לבדוק אותם באותו יום.
לארוחת הערב הראשונה אין צורך במסעדת יוקרה. להפך – לכו אל Lau Pa Sat. המבנה ההיסטורי של השוק מוקף כיום במגדלי זכוכית מודרניים, ובלילה הרחוב הסמוך מתמלא בעשן ובריח של שיפודי סאטה. הזמינו כמה סוגים לחלוקה, הוסיפו אורז או אטריות ומשקה קר, וקיבלתם היכרות מצוינת עם תרבות האוכל המקומית.
יום 2 – צ'יינהטאון, מקדשים, הוקר סנטר והנהר
את הבוקר השני כדאי לפתוח כמו מקומיים: kaya toast, ביצים רכות וקפה מקומי. אחת האפשרויות הקלאסיות היא Ya Kun Kaya Toast. הטוסט הפריך עם ריבת הקוקוס המתוקה אולי נראה פשוט, אבל הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה הסינגפורית.
מכאן צאו אל Chinatown. השכונה קומפקטית ונוחה להליכה, ולכן עדיף לגלות אותה ברגל. התחנה המרכזית היא Buddha Tooth Relic Temple, מקדש אדום מרשים בעל אולמות מעוטרים, פסלים ופרטים אדריכליים רבים. כדאי לא רק לצלם מבחוץ אלא להיכנס פנימה ולעלות בין הקומות.
כמה דקות הליכה משם נמצא Sri Mariamman Temple, המקדש ההינדי העתיק בסינגפור. השער שלו עמוס בדמויות צבעוניות ויוצר ניגוד מוחלט למקדש הבודהיסטי הסמוך. לאחר מכן המשיכו אל Thian Hock Keng, אחד המקדשים הסיניים ההיסטוריים החשובים בעיר.
בין המקדשים שווה לסטות אל Ann Siang Hill ו־Club Street. כאן תמצאו בתי מסחר משוחזרים, בתי קפה קטנים, חנויות עצמאיות ופינות שקטות יותר. אם אתם אוהבים צילום עירוני, זה אחד האזורים הטובים במסלול.
לארוחת הצהריים הגיע הזמן להיכנס באמת לעולם ה־hawker centres. Maxwell Food Centre הוא בחירה מצוינת. אפשר לנסות אורז עוף בסגנון היינאן, מרק אטריות, כיסונים, מנות אורז שונות ומיצי פירות טריים. הרעיון אינו לבחור מנה אחת גדולה, אלא לחלוק כמה מנות ולטעום.
אחרי הארוחה המשיכו לכיוון ה־Civic District. אם אמנות מעניינת אתכם, הקדישו זמן ל־National Gallery Singapore, השוכנת במבנים ההיסטוריים של בית המשפט העליון ובית העירייה. גם מי שאינו חובב מוזיאונים מושבע יכול ליהנות מהאדריכלות ומהנוף הנשקף מהמבנה.
בהמשך אפשר לעבור דרך Padang, לראות את St Andrew's Cathedral ולהמשיך לכיוון הנהר.
לקראת ערב טיילו לאורך Boat Quay. בתי המסחר הצבעוניים לאורך הנהר עומדים מול גורדי השחקים של אזור העסקים – אחת התמונות שמסכמות היטב את סינגפור. המשיכו ברגל לכיוון Clarke Quay, שם האזור הופך תוסס וצבעוני יותר עם רדת החשיכה.
לארוחת ערב אפשר לבחור מנה סינגפורית מפורסמת כמו chili crab או black pepper crab. אם אתם מעדיפים להמשיך בסגנון הרחוב, סיור אוכל לילי הוא דרך טובה לטעום מנות שלא תמיד קל לזהות לבד.

יום 3 – הודו הקטנה, קמפונג גלאם ויער טרופי בתוך זכוכית
היום השלישי מוקדש לסינגפור הרב־תרבותית. התחילו ב־Little India, שבה האווירה שונה לחלוטין מזו של Marina Bay.
לארוחת בוקר נסו roti prata, dosa וקפה פילטר דרום־הודי. מקום ותיק כמו Ananda Bhavan מתאים במיוחד לפתיחה פשוטה ולא יקרה.
משם צאו לאורך Serangoon Road. חלונות הראווה מלאים בבדים צבעוניים, תכשיטים, תבלינים וזרי פרחים. היכנסו אל Sri Veeramakaliamman Temple, אחד המקדשים ההינדיים הבולטים בשכונה. אם יש זמן, שווה להוסיף את Tekka Centre – שוק ומרכז אוכל שבו אפשר לראות צד יומיומי ופחות תיירותי של האזור.
עוד עצירה מעניינת היא House of Tan Teng Niah, בית סיני היסטורי קטן הצבוע בצבעים עזים והפך לאחת מנקודות הצילום המוכרות של Little India.
לאחר מכן סעו ל־Kampong Glam, הרובע המלאי־מוסלמי ההיסטורי. כיפת הזהב של Sultan Mosque שולטת בקו הרקיע של השכונה. טיילו לאורך Bussorah Street, ומשם המשיכו ל־Arab Street ול־Haji Lane.
Haji Lane היא כמעט ההפך מהסדר המונומנטלי של Marina Bay: סמטה צרה עם ציורי קיר, בתי קפה, חנויות קטנות ובוטיקים עצמאיים. זה מקום טוב לעצור למשקה קר לפני ארוחת הצהריים.
אפשר לאכול באזור אוכל מלאי ומזרח־תיכוני, או לחזור ל־Little India לארוחה ב־The Banana Leaf Apolo, שם המטבח הדרום־הודי הוא מרכז החוויה.
אחרי שעות בחום, מגיע שינוי אווירה מושלם: חזרה אל Gardens by the Bay והפעם אל האטרקציות המקורות.
ב־Cloud Forest נכנסים לעולם קריר ולח שבמרכזו הר ירוק ומפל פנימי עצום. שבילים תלויים מובילים בהדרגה מטה דרך צמחייה שמדמה אזורים הרריים טרופיים. לצדו נמצא Flower Dome, חממת זכוכית עצומה עם צמחים מאזורים שונים בעולם ותצוגות שמתחלפות במהלך השנה.
בערב אפשר לחזור ל־Kampong Glam ולראות את Haji Lane כשהברים ובתי הקפה מתמלאים, או לנסוע לכיוון החוף.
לארוחת ערב מעניינת במיוחד נסו אוכל Peranakan, המטבח שהתפתח מהמפגש בין מסורות סיניות למלאיות. מנות כמו ayam buah keluak, laksa ו־kueh צבעוניים מוסיפות לטיול שכבה קולינרית שונה לגמרי.
אפשרות אחרת היא להגיע ל־East Coast Seafood Centre, לשבת ליד הים ולהזמין פירות ים, צ'ילי קראב או קראב בפלפל שחור.
יום 4 – סנטוזה: רכבל, אוקיינוס וחופים
אחרי שלושה ימים עירוניים, היום הרביעי מוקדש ל־Sentosa.
התחילו באזור HarbourFront עם ארוחת בוקר קלה, למשל kaya toast וקפה ב־Toast Box, ואז בחרו בדרך היפה להגיע לאי: Singapore Cable Car. הנסיעה ברכבל מאפשרת לראות מלמעלה את הנמל, הספינות, הצמחייה והחופים.
בבוקר לכו אל Singapore Oceanarium באזור Resorts World Sentosa. מתחמי הענק, הכרישים, הדגים הטרופיים והחללים התת־ימיים הופכים אותו לאטרקציה שמתאימה גם למי שבדרך כלל אינו מקדיש שעות לאקווריומים.
לאחר מכן האטו את הקצב. עברו אל Siloso Beach ואכלו ארוחת צהריים מול הים. Coastes מתאים במיוחד לארוחה נינוחה שבה אפשר להישאר קצת יותר מהמתוכנן.
אחר הצהריים תלוי בסגנון שלכם. מי שמחפש פעילות יכול לנסות את Skyline Luge Sentosa. מי שמעדיף חופשה רגועה יכול פשוט לעבור בין Siloso, Palawan ו־Tanjong Beach.
אפשר גם להגיע ל־Fort Siloso, אתר היסטורי שמספר על מערך ההגנה של סינגפור ועל תקופת מלחמת העולם השנייה. זו תוספת מעניינת במיוחד משום שהיא מראה צד אחר לגמרי של Sentosa מעבר לחופים ולאטרקציות.
לקראת השקיעה מצאו מקום על החוף. אחרי החשיכה אפשר לצפות ב־Wings of Time, מופע חיצוני המשלב מים, אור ואפקטים מול הים.
את הערב אפשר לסיים בארוחה על האי, או לחזור לעיר. למי שמחפש ערב מיוחד יותר, הפלגה בשעת השקיעה מספקת זווית אחרת לגמרי על קו הרקיע של סינגפור.
יום 5 – הגנים הבוטניים ופרידה רגועה מהעיר
ביום האחרון עדיף לא לדחוס עוד רשימת אטרקציות. Singapore Botanic Gardens הם המקום הנכון לסיים בו את הטיול.
הגנים מרגישים טבעיים בהרבה מהעיצוב העתידני של Gardens by the Bay. שבילים מתפתלים בין עצים טרופיים, אגמים ומדשאות, ואפשר לבלות כאן שעתיים בלי להרגיש שאתם "מבקרים באטרקציה".
החלק שכדאי במיוחד להוסיף הוא National Orchid Garden, שבו אוסף עצום של סחלבים בצבעים ובצורות יוצאי דופן. גם Swan Lake, Evolution Garden ו־Rain Forest Trail שווים סטייה אם הזמן מאפשר.
אם הטיסה מאוחרת, אפשר להמשיך מכאן אל Orchard Road לקניות או לארוחת צהריים אחרונה. לחלופין, חזרו למרכז לעוד סיבוב קצר בהוקר סנטר אהוב.
ואם נשאר לכם זמן משמעותי לפני הטיסה, אל תתייחסו ל־Changi Airport רק כאל תחנת יציאה. מתחם Jewel Changi Airport וה־Rain Vortex העצום במרכזו יכולים להפוך את הדרך לשדה לחלק האחרון של הטיול עצמו.
כמה טיפים שיהפכו את המסלול לנוח יותר

סינגפור קלה מאוד להתמצאות. ה־MRT הוא בדרך כלל הדרך המהירה ביותר לעבור בין השכונות, בעוד שהליכה מתאימה במיוחד ל־Marina Bay, Chinatown ו־Civic District. בגלל החום והלחות כדאי לתכנן את היום בגלים: בוקר בחוץ, אטרקציה ממוזגת בשעות החמות וחזרה לרחובות לקראת הערב.
אל תבנו את הטיול רק סביב מסעדות מפורסמות. חלק מהארוחות הטובות והזכורות ביותר יהיו דווקא בהוקר סנטר, כשאתם מזמינים משהו שלא תכננתם מראש. כדאי לנסות לפחות פעם אחת kaya toast, Hainanese chicken rice, laksa, satay, chili crab ומנה מהמטבח הפרנאקני.
בחמישה ימים המסלול הזה מציג כמעט את כל הפנים העיקריות של סינגפור: העתידנות של Marina Bay, ההיסטוריה של Chinatown, הצבעוניות של Little India, המורשת המלאית של Kampong Glam, הגנים הטרופיים, תרבות האוכל וחופי Sentosa. ומה שהופך את העיר למעניינת באמת הוא לא כל אחד מהמרכיבים האלה בנפרד, אלא העובדה שכולם מתקיימים במרחק של כמה תחנות מטרו זה מזה.

טיפים מהירים למסלול
- סינגפור קלה מאוד להתמצאות.
- ה־MRT הוא בדרך כלל הדרך המהירה ביותר לעבור בין השכונות, בעוד שהליכה מתאימה במיוחד ל־Marina Bay, Chinatown ו־Civic District.
- בגלל החום והלחות כדאי לתכנן את היום בגלים: בוקר בחוץ, אטרקציה ממוזגת בשעות החמות וחזרה לרחובות לקראת הערב.
- חלק מהארוחות הטובות והזכורות ביותר יהיו דווקא בהוקר סנטר.
מה כדאי לטעום לפחות פעם אחת
- kaya toast
- Hainanese chicken rice
- laksa
- satay
- chili crab
- מנה מהמטבח הפרנאקני